2012-11-29

Hellre en kula än en 362 kilos gorilla!

Efter ha kommit hem från snöyran kan det var skönt och slå sig ner i soffan eller datorstolen och förkovra sig lite i olika aspekter av budgetstupet som USA:s skuldtåg fortsätter tuffa mot i högfart. Givetvis kommer demokrater och republikaner i 11:e timmen hitta något sätt att sparka burken nerför gatan i ytterligare en tid men som John Mauldin säger i sin intervju med David Krone och Rob Lehman nedan "jag är mer orolig för den 362 kilos tunga gorillan på våra axlar (USA:s enorma statsskuld) än kulan som kommer farandes mot oss (budgetstupet)".

Problemet är dock att politiker i Washington och övriga amerikaner fokuserar på kulan som kommer farande eftersom den annars når sitt mål inom endast några veckor istället för att på allvar börja göra något åt det enorma skuldberg som bara växer och växer. Pengaexpansionen kan inte fortsätta för evigt utan är endast konstgjord andning för ekonomin men så länge vi har helikopter Ben (federalbankschef Ben Bernanke) "all is well"...

Skulle budgetstupet mot all förmodan inte skjutas på framtiden, skulle det innebära enorma skattehöjningar då förre presidenten George W. Bush skattelättnader går ut vid årsskiftet och även stora nedskärningar av den amerikanska försvarsbudgeten mm som då automatiskt inleds. Konsekvenserna skulle bli en amerikansk ekonomi i djup recession, även om USA:s ekonomi under 2013 mycket väl kan gå in i en officiell recension ändå.

I videon nedan intervjuar finansexperten John Mauldin David Krone "Chief of staff" för demokraternas majoritetsledare i Senaten Harry Reid och Rob Lehman "Chief of staff" för den republikanska senatorn Rob Portman. David Krone och Rob Lehman ger sin syn på budgetstupet och det enorma skuldberg USA nu måste börja hantera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.