2013-07-07

Intervju med två beslutsamma bröder som vågar gå före

Vi har i flera tidigare inlägg skrivit om Elon Musk -entreprenören, ingenjören och visionären bakom bland annat Paypal, Tesla Motors, SpaceX och en av grundarna av Solarcity (USA:s nu största solcellsinstallatör och leverantör av solel som leds av Elons två kusiner).

Det finns otaliga intressanta intervjuer med denna mycket speciella man på tuben. Musk jämförs tex redan nu med Steve Jobs (en av Apples grundare) men en lite extra intressant intervju för bloggens läsare är den nedan. Detta då det är enda gången Elon Musks bror, Kimbal Musk är med i samma intervju. Det Elons bror ägnar sig åt är nämligen inte mindre beundransvärt än det Elon Musk försöker åstadakomma...
Den som är intresserad av nyheter kring Tesla Motors har säkert inte missat hur elbilsföretaget snabbt bygger ut ett nät av supersnabba laddstationer i USA där ägare av en Tesla Model S kan ladda 2/3 av bilens 85kw batteri på ca 20-25min gratis. I grannlandet Norge bygger Tesla nu snabbladdstationer som kommer göra det möjligt att åka från norr till söder i landet, gratis med en Model S. Flera tusen model S är beställda i Norge och många kommer börja levereras nu juli när Tesla levererar sina första bilar till Europa i sommar.

Sverige då? Tesla kommer öppna ett service center och Showroom i Stockholm i vinter och efterfrågan på Model S kommer nog ta fart i Sverige framöver. Norge är dock största marknaden för Model S utanför Nordamerika vilket är förståeligt då Norge storsatsar på elbilar medan Sverige väntar på Volvo.

Den senaste nyheten från Tesla har sannolikt dock fått många av de mest tveksamma elbilsköpare att bli nyfikna över elbilens framtid. Tesla Motors demonstrerar nämligen i videon nedan att det går att åka på riktiga långresor minst lika bekvämt med en elbil, åtminstone om det är en Tesla Model S som med en fossilbränsledriven bil.

Vad sägs om att byta batteri när det börjar bli urladdat på en elbilsstation på 90 sekunder eller mer än dubbelt så snabbt som vid den snabbaste bränslepumpen? Du får sedan tillbaka ditt batteri på vägen hem när du passerar samma station du bytte ditt batteri (du kan alltså längs vägen byta till flera nyladdade batterier och få tillbaka just ditt batteri vid slutet av resan).

Se videon nedan och fundera själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.