2016-02-10

FOSSILFRI FRAMTID: Vi håller föredrag och deltar i paneldebatt på Stockholms Universitet

Torsdagen den 25:e februari håller vi föredrag och deltar i en paneldebatt på Stockholms Universitet.

Eventet är öppet för allmänheten och kräver ingen anmälan men om man använder Facebook får man gärna anmäla att man kommer via Eventets Facebook-sida här
 
Läs om eventet nedan eller via Stockholms Universitets Studentkårs sida.

EN FOSSILFRI FRAMTID - FÖRELÄSNING OCH PANELSAMTAL


Var: Hörsal D7, Södra husen, Stockholms universitet

När: 25 februari, 2016 - 15:00 - 17:00 

Susanna Elfving Blomster Studerande med barn, Jämlikhetsnätverket, Studiemiljönätverket, Stockholm Earth Week och Stockholms universitets studentkår tillsammans med Stockholms universitet presenterar: 

En fossilfri framtid, vad kan vi göra på lokal nivå?
Vad innebär fossil/ förnyelsebar energi, och hur påverkas vår samtid av det? Svar kommer ni få under en inspirerande föreläsning av Johan Landgren och Roberth Hansson om hur vi ska investera i hållbar energi, vilka utmaningar och vägval det kommer leda till.

Efteråt bjuds det upp till panelsamtal i ämnet. Stockholms universitets rektor meddelade under Luciabalen att frågan om investeringar i fossila bränslen ska beslutas om vid universitetsstyrelsens möte den 15 februari. Vad kan Stockholms universitet göra för att minska användandet av fossil energi? Hur stor är SU:s miljöpåverkan och hur kan den förbättras? På vilket sätt kan utbildning kopplas samman med hållbar energi? Vilka ekonomiska utmaningar står vi inför? 

Moderator: Sophie Gripenberg, projektledare på Sustainergies Academy Stockholm som erbjuder casebaserad hållbarhetsutbildningar och masterstudent hos Stockholm Resilience Center med inriktning socio-ekologisk resilience för hållbar utveckling.

Om föreläsarna:

Johan Landgren och Roberth Hansson, Johan Landgren och Roberth Hansson, driver bloggen ”Olja för Blåbär” en av Sveriges mest lästa bloggar inom Energi, Ekonomi och Hållbarhet. De är även författare till boken ”Olja för Blåbär ENERGI, MAKT och HÅLLBARHET” (2015). Huvudspåret för bloggen och boken är råoljan, världens enskilt viktigaste energikälla som blir allt dyrare och svårare att utvinna. De skriver om hur vi måste ställa om ekonomin och energisystemen. Johan är nyss hemkommen från en resa till Silicon Valley, Kalifornien där han bl.a. deltog i en konferens om aktuella och framtida transporter. 

Om paneldeltagarna:

Deltagare är Johan Landgren & Roberth Hansson (föreläsare), Hannes Anagrius - Fossil Free Stockholms universitet (initiativtagare till Fossil Free SU som drivit frågan om divestering ur fossil energi här på universitet), Elias Rosell (skriver på supermiljöbloggen och läser geovetenskap med hållbar utveckling som biämne), Paul Glantz (docent vid institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi och drivande i miljöfrågor på universitetet). Peter Söderbaum (professor emiritus i ekologisk ekonomi, tidigare anställd vid Uppsala universitet).

I pausen bjuder Stockholms universitets studentkår på fika. Varmt välkomna!

Vi kommer givetvis ta med ett antal exemplar av vår bok Olja för Blåbär - ENERGI, MAKT OCH HÅLLBARHET som ni kan köpa och få signerade efter eventet. Vår bok har fått många fina kommenterar och recensioner som ni kan läsa om här om ni är nyfikna.   

Hoppas vi ses på Stockholms Universitet den 25:e februari!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.