2016-02-13

"Negativa räntor i Schweiz? Har de blivit tokiga!?" -Hitler

I det extraordinära ekonomiska klimat vi nu lever i kan det vara värt att påminna sig om varför detta är just historiskt ojämförbara tider. Att vi trots kvantitativa lättnader/tryckande av främst digitala pengar sedan finanskrisens utbrott 2007/2008, först i USA och sedan i Europa och övriga världen inte lyckats skapa "önskvärd ekonomisk" tillväxt är anmärkningsvärt i sig.

Men när inte ens negativa räntor är tillräckligt låga för att få sprutt på konsumtionen i annars så lånevilliga Sverige borde Schweizarna veta bättre och definitivt Japan där man är van att hålla i sina pengar, åtminstone på bostadsmarknaden...Men icke, ECB har följt efter och Danmark var tidigt ute.
Inte ens USA, dit världens investerare nu till synes flyr med sitt kapital får igång maskineriet, smörjmedlet fungerar inte som tidigare, kanske börjar hjulen rent av backa i USA med recession framöver.  

Hitler kanske vet bättre men vad ska han ska investera sina pengar...

Lite lördagshumor om negativa räntor följer nedan.

Klippet är taget ur filmen "Der Untergang", en för övrigt mycket välgjord film om Hitlers sista dagar vid makten och tiden i bunkern där han sannolikt tog sitt liv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.