2012-05-12

Att göra det obekväma bekvämt

 Paul Gilding "The Earth is full" (klicka på bilden för att komma till videon)

 TED talks årliga konferens i år (januari i Kalifornien) bjöd inte på många talks som talade om annat än hur snillrika människor kan åstadkomma fantastiska saker med kreativitet och ja teknologi! Det har ju funkat hittills right!? Det fanns dock undantag. Paul Giliding ovan gav en presentation som talade om det som borde vara banalt självklart -att vi inte kan fortsätta blåsa upp vår ekonomi och leva som om vi hade flera planeter. Att vi inte kan vänta på att ekonomin kollapsar för att reagera om vi vill ställa om utan kaos. Peak Oil är bara ett av många problem men det lär bli en katalysator för resten av våra problem...Gildings presentation är välavvägd och avslutar med ett hoppfullt budskap!-avvara gärna 16.47 minuter av lördagen-kanske ute i solskenet?

För er som redan fattat Peak Oil, helheten och redan ställer om är Gilidings presentation tämligen old news men sättet han framställer det på kan nog lära även den upplyste en sak eller två. 

  • Tänk på att fruktan kan leda till handling istället för förlamning 
  • Tänk på att förnekelse bara för dig längre bak i bussen som ändå färdas framåt 
  • Tänk!

2 kommentarer:

  1. Tänk om fler var lika kloka som Paul Gilding

    SvaraRadera
  2. Kraschen är ju redan i full swing. Resultatet av höga oljepris blir recession och kriser, som den som plågar EU för tillfället. Och värre lär det bli när allt fler ska konkurrera om den begränsade oljan. Det kommer att tvinga fram omställningar, ibland via krascher med även frivilligt av konsumenterna när alternativ blir billigare, t.ex. att köra hybrid/el-bil i stället för fossilbil. Antalet konflikter med oljeanknytning har redan ökat. Och blir det en oil-crunch får vi förmodligen se fullskaligt krig på vissa håll i världen.

    SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.