2012-05-16

Jim Rogers ser stort bakslag 2013

Vidsynt ber oss vässa öronen och uppmärksamma en nyligen gjord intervju med den som vanligt väldigt sympatiska och klart tänkande Jim Rogers i CNBC. Vi kan inget annat än instämma.
 

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000090221

Vi får höra Rogers berätta om:
* Ekonomin kommer att backa efter amerikanska presidentvalet, fortsatt stor oreda att vänta.
* Att det är bättre att satsa på jordbruk än finansbranschen som sysselsättning.
* Det var bara en fråga om tid för JP Morgan och att bankens ansvariga för deras stora handel i råvaror även de är ute på hal is då de saknar koll på vad de gör.
* Grekland kommer att lämna euron men det är på eget bevåg, en uteslutning kommer aldrig att ske.
* Guldet har gått upp 11 år i rad en större korrektion är bara naturligt.
* Handelsvolymen på börsen kommer aldrig tillbaks.


För många av oss behöver Jim Rogers kanske inte någon vidare presentation. Men för er novisa kan vi berätta att Rogers tillsammans med en annan stor finanskändis vid namn George Soros
grundade Quantum Fund 1973, en av de tidiga hedge fonderna som kom att bli mycket framgångsrik. Efter 10 år hade fonden ökat 4200% i värde medan index endast för New York börsens S&P ökat med 47%. Efter detta bestämde sig Rogers för att det var dags för något nytt i livet, mer än att slava framför siffror på dataskärmar och började att resa världen runt på sin motorcykel. Han har även skrivit många populära böcker om sina upplevelser och erfarenheter i livet som framgångsrik investerare.

Rogers var också tidigt ute med att upptäcka att det skulle komma en ny trend och stark marknad för råvaror. Detta i takt med att Asien och då främst Kina urbaniseras allt mer så redan 1998 grundade han ett eget råvaruindex Rogers International Commodity Index ( RICI ). Detta index kom allt fler att använda sig av. Rogers bor för närvarande i Singapore därför att han anser att det 21:a århundradet tillhör Asien där han tror att en allt större del av den framtida tillväxten kommer att ske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.