2012-05-30

Inga massiva stimulanser i Kina

En av morgonens intressantare nyheter i Bloomberg är att Kina inte har några planer på att införa stimulansåtgärder för att stödja tillväxten i den omfattning som det skedde under den djupa globala kreditkrisen 2008 enligt landets statliga nyhetsbyrå Xinhua News Agency.


"Den kinesiska regeringens avsikt är mycket tydlig: Det kommer inte att rulla ut en annan stor stimulans plan för att söka högre ekonomisk tillväxtNuvarande insatser för att stabilisera tillväxten kommer inte att upprepasdet gamla sättet som för tre år sedan."
 Under 2008 presenterade de politiska beslutsfattarna en finanspolitisk stimulans av 4 biljoner yuan ($ 586.000.000.000). 


En modest tillväxt på "endast" 8,2% för att hålla inflationen och bankernas dåliga krediter i schack är en trolig förklaring och scenario till ståndpunkten. Knappast en bullish indikator för råvarupriserna eller det rådande läget på världens börser.  


http://www.bloomberg.com/news/2012-05-29/china-has-no-intention-for-large-scale-stimulus-xinhua-reports.html

2 kommentarer:

  1. Ja alltså de vill inte köpa våra skulder heller, det är som att de insett att vi inte går att rädda och att de får söka handelspartners på annat håll. :)

    SvaraRadera
  2. Eller så kan ju vara bra att ha lite torrt krut kvar när det smäller på riktigt. ;) /RH

    SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.