2012-05-31

Håll i hatten, här kommer TRIPPELN!

Juni blir sannerligen en prövning för världens marknader! Främst kan nog 3 välkryddade ingredienser bidra till en gedigen cocktail:Grekiska Valcirkusen

17 Juni - Grekerna går till nyval och försöker koka ihop en koalitionsregering av något slag, annars kan väl en till domare vid sidan av nuvarande Panagiotis Pikramenos fungera som regering...? Här har det skrivits hyllmeter så...

Federal Reserve -Kommer FEDI åter till räddningen?

19-20 Juni - USA:s Federal Reserve eller FOMC (Federal Open Market Committee) håller sitt 4:e av 8 årliga möten. Får vi här en hint av den federala bankchefen Ben Bernanke om QE3? Sätts den digitala pengapressen igång på nytt för att stimulera tillväxten i USA i hopp om att hålla tillbaka den stigande arbetslösheten i landet? Väcker det en ny rusning till guldet?

Obamacare- Hopp eller förtvivlan, demokratisk triumf eller republikansk nytändning? 

Innan slutet på Juni - Både demokrater och republikaner tycks här säkra på sin sak. Demokraterna räknar med att Obamacare blir lag medan republikanerna menar att den bryter med konstitutionen varför Högsta Domstolen kommer underkänna den. Oavsett utgång kommer Högsta domstolens dom bli mycket betydelsefull för utgången i USA:s presidentval i November. Barrack Obamas absoluta hjärtefråga och vallöfte under presidentkampanjen 2008 var just sjukvårdsfrågan, förlorar han även den har Obama med handen på hjärtat knappast skapat någon "Change" att tala om i USA, snarare cementerat business as usual! Detta blir kanske droppen för många amerikaner som gav Obama sin röst just för sjukvårdsfrågan. Republikanerna har givetvis allt att vinna på Obamacares undergång och kan därmed ta in Obamas försprång.

Håll i er ordentligt för juni blir sannerligen en händelserik månad! Får väl hoppas på härligt sommarväder som plåster på gamla sår som kanske rivs upp eller om nya kommer till.  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.