2012-05-14

Hur många dagar hänger Grekland kvar?

Har vi nått en (tippning point) vändpunkt? Kan nyhetsflödet bli mer negativt? När nu stora drakar offentligt uttrycker sina tvivel och missnöje över den rådande finansiella situationen börjar vi närma oss en upplösning eller är det fortsatt "Chicken race"?


Vi kommer att försvara euron vad som än krävs har EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso ständigt utropat. Börjar han att mjukna eller är det rävspel?  

Artilleriledaren för vänsterpartiet Syriza, Alexis Tsipras, har ställt krav på de andra grekiska partiledarna att de ska dra tillbaka sitt stöd för räddningspaketet från EU och IMF om de vill vara med och bilda regering. 

Detta till trots godkändes en betalning om 4,2 miljarder euro i förra veckan till Grekland. Ytterligare en miljard kommer att betalas ut vid ett senare tillfälle innan juni, "beroende på landets finansiella behov" enligt EFSF. Intensivvården till den kliniskt döda patienten fortsätter således.


Några av de största vadslagningsfirmorna William Hill och Ladbrokes ställde i förra veckan in spel på vadslagning att Grekland lämnar Euron i år.

Ser vi slutet på vintergreksjukan i Europa eller sprider smittan sig bara vidare?

Måndagen bjöd även på kraftiga rörelser på räntemarknaden: 
Schweiziska 10-åringen 0,55% -6 punkter
Svenska 10-åringen 1,41% -7 punkter
Tyska 10-åringen 1,44% -7 punkter

Italienska 10-åringen 5,71% +20 punkter
Spanska 10-åringen 6,23% +22 punkter
Grekiska 10-åringen 26,16% +244 punkter

2 kommentarer:

  1. Nu väntar jag bara på att FP och Carl B Hamilton skall upptäcka att EMU har svagheter.

    SvaraRadera
  2. Hej Magnus! Well man brukar ju säga att "den som väntar på någe gott väntar aldrig för länge" men i detta fall kryper man till korset för att man måste och inte för att man blivit upplyst eller varit förnuftig...men det är ju givetvis inget nytt!
    /JL

    SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.