2012-09-11

På USA:s klippavsats

Under ett program på CNBC igår diskuterade David Stockman vad vi kan vänta i januari 2013 när de automatiska nedskärningarna i den amerikanska statsbudgeten infaller. David Stockman är bl.a. före detta chef den amerikanska statsbudgeten under president Ronald Reagan. De automatiska nedskärningarna kan bara förhindras/förskjutas om amerikanska kongressen kan komma överens om nedskärningarna eller höja budgettaket ytterligare...varken Obama eller Romney har några lösningar på detta så hoppas inte på förändringar efter den 6:e november oavsett hur presidentvalet utfaller. 

Det är dock värt att notera att det blir allt tydligare att även gammelmedia sakta men säkert plockar upp lite andra tankar och "lösningar" för den ekonomiska cirkusen, alltså inte bara business as usual metoder där amerikanska FEDI(Federal Reserve) och ECB osv ska rädda dagen genom att trycka pengar och köpa upp nya stadsskuldsedlar som nu månad för månad löper ut för olika länder.

Vill man roa sig lite med siffror eller skrattgråta en skvätt rekommenderas att gå in och kika på US National Debt Clock.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.