2012-12-20

Australienskt Radioprogram om Peak Oil där Richard Heinberg rockar loss!

Peak Oil gurun Richard Heinberg besökte under hösten Australien med en mängd presentationer och seminarier om Peak Oil, hållbarhet och diskussioner kring tillväxtens fortsatta omöjlighet. Heinberg intervjuades bland annat i australiensk tv på ABC där journalisten var förvånansvärt lyhörd och påläst men ABC FM gjorde ett längre och mer djupgående radioprogram med Heinberg som vi varmt rekommenderar. Radioprogrammet är riktigt mysigt och Heinberg väljer till och med musiken och är för övrigt en skicklig violinist (reser aldrig någonstans utan den) .

För den som mot förmodan missat författaren, tänkaren och kunskapsspridaren Richard Heinberg kan ni läsa något av tidigare inlägg eller se på någon av de eminenta tecknade filmerna där Heinberg pedagogiskt förklarar hur energi, ekonomi och ekologi hänger ihop och vad Peak Oil innebär för vårt nuvarande tillväxtparadigm.

ABC måste faktiskt ges en elosch för att verkligen följa upp Peak Oil spåret med flera program i ämnet, hur mycket gammelmedia kan skryta om det egentligen...

Lycka till med julförberedelserna, vi på bloggredaktionen har själva fullt upp med bokskrivande och ja julförberedelser mm därav den låga bloggaktiviteten så håll till godo!

   Klicka på bilden och ladda ner radioprogrammet via ABC eller klicka här och lyssna via youtube

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.