2012-03-05

Hållbara lösningar för ett ohållbart leverneDavid Holmgren en av grundarna till Permakultur-rörelsen, här intervjuad nov 2011

David Holmgren bor i Australien men hans idéer om ett hållbart samhälle baserat på lokal matproduktion och en ekonomi som fungerar i samarbete med naturen har spridit sig till många delar av världen. David har skrivit två mycket omtyckta böcker: Permaculture: Principles and Pathways Beyond Sustainability &  Future Scenarios: How Communities Can Adapt to Peak Oil and Climate Change. Vi har dessvärre inte läst dem ännu men kan nog utan omsvep rekommendera dem ändå!

Glöm inte att kika på David Holmgrens fantastiska site! 

För en något kortare intervju med David Holmgren, från 2007 rekommenderas denna:


För svenskt vidkommande rekommenderar vi att ni kikar på Earthwayexperience, en permakultur-gård i Vinäs, utanför Mora. Drivs av amerikanen Kevin Jarvis-en riktigt trevlig och kunnig prick! Den som har möjlighet att ta sig dit under vår, sommar eller höst kommer inte bli besviken! Finns naturligtvis många fler permakultur-ställen utspridda över landet, tycks lyckligtvis poppa upp som svampar i skogen numera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.