2015-04-01

Intervjun i P4 Dalarna om Olja för blåbär

Som vi skrev imorse skulle Johan intervjuas idag i P4 Dalarnas eftermiddagsprogram. Nedan kan ni lyssna på programmet.


Gå även att lyssna direkt här:


OBS! Detta är inget aprilskämt! :)

2 kommentarer:

 1. Fick hem boken igår, ser mycket lovande ut. Gillar att boken känns påkostad med fina illustrationer och grafer i färg. Hade varit intressant med en kommentar till denna artikel:
  http://blogg.avanza.se/hemberg/2015/03/20/oljepriset-snart-pa-30-dollar/

  Jag kan inte fatta hur "råvaruexperter" kan ha så otroligt skilda uppfattningar om priser, här snackas det om 20-30 dollar fatet? Har inte IEA gått ut och sagt att Skifferproduktionen kommer toppa om ca 5 år? Dessa experter får uppenbarligen sin information från helt olika källor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du gillar boken :). Hemberg har tyvärr visat hur okunnig han är om oljemarknaden genom att kalla Radetzki en oljenestor och köpa hans åsikter rakt upp och ner. Se gärna vad vi skrev i tidigare inlägg om just detta:

   http://www.peak-oil.se/2015/03/claes-hemberg-har-inte-gjort-sin.html

   Jobbar på ett nytt inlägg på detta tema.

   Det är lätt att bli kallad expert men få lyfter blicken från sina lilla kant av verkligheten och missar därmed helheten. Det finns också de som odlar frö av tvivel för att det ska framstå som att det råder en debatt om att oljan faktiskt kommer börja minska i produktion inom några år och skifferrevolutionen är ett dyrt pensionsnärsparty som inte kommer förändra detta faktum mer än på marginalen.

   Glad påsk!
   Mvh
   Johan

   Radera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.