2011-12-04

Iran varnar för 250 dollar fatet

Ibland måste man använda klichéer, i detta fall “vad var det vi sa”! För 10 dagar sedan skrev vi inlägget “Har världen råd med sanktioner mot Iran?”. Nu skriver Di en artikel med titeln “Iran varnar för chockpris på olja” . Idag är oljepriset för världsmarknadsråoljan Brent Crude knappt 110 dollar fatet. I artikeln står det att läsa att Arsalan Fatihpour, ordförande för Irans parlamentariska energikommission, nu varnar för 250 dollar fatet om USA och EU implementerar sina oljesanktioner mot Iran. Detta, mina damer och herrar, vore en fullständig katastrof för världsekonomin och skulle få dagens krissituataion i Europa och en haltande tillväxt och budgetkris mm i USA att framstå som rena bagateller!

Men i detta fall är det spel för gallerierna och hot som inte kommer realiseras i den mening att oljepriset skenar iväg. Kina är ju tex mer än villiga att köpa den olja Europa och USA eventuellt väljer att bojkotta.

Oljepumparna lär med andra ord även fortsättningsvis går varma i Iran och förhoppningsvis kan USA och Europa svälja lite av sin självgodhet och breda plats för lite sunt förnuft samtidigt som Iran minskar på sin politiska propaganda för det egna folket.Blogg-grannen Cornucopia? skrev även en bra artikel om detta idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.