2014-11-28

Jim Rickards rockar loss dina hjärnceller till en helhetsbild för framtiden

Här kommer lite fredagsmys signerat Jim Rickards. Den som lyssnar igenom HELA intervjun kommer finna tankar och idéer som berör investeringsperspektiv och säkerhetspolitiska aspekter utöver de vanliga. Men även många olika perspektiv som bör intressera den som vill förstå varför USA, Kina, Ryssland och EU agerar som de gör nu för att hantera skuldkrisen.

Framförallt väver Rickards på ett pedagogiskt sätt ihop allt till en helhet som går att greppa och spinna vidare på.

En hel del har vi diskuterat här på bloggen så som:
 • IMF:s roll framöver -specifikt vad dess förslag på exceptionella åtgärder innebär när världens globala tillväxthjul inte klarar att snurra som tidigare.Världens ledande centralbanker med Federal Reserve, ECB, Bank of England, Bank of Japan och Peoples Bank of China (PBOC) börjar nämligen få slut på krutet eller snarare det verkar inte som pengarkrutet är någon effektiv tillväxtinjektion i ekonomin längre.
 • Hur Ryssland och Kina samarbetar för att försvaga dollarnas roll som reservvaluta långsiktigt.


Trevlig fredag!

4 kommentarer:

 1. Ångrar att jag kollade igenom hela.
  Det verkar mest bara vara uppenbara saker, skrämselpropaganda och reklam för hans böcker och DVD:er. :(

  SvaraRadera
 2. Hej! Tänkte samma sak en stund men eftersom jag läst Rickards första bok "Currency wars" o vet hur välgenomtänkta hans argument o exempel är tycker jag intervjun ändå bjuder på en hel del hörvärt. Som Warren Buffets investeringar i järnväg o Kinas o Ryssland synkade försäljning av statsobligationer innan invasionen an Krimhalvön mm. Men särskilt o början av intervjun är det mkt alarmistiska toner utan exempel som är lätt göra tittaren mer skrämd än lyhörd för de lärdomar man kan ta till sig.
  Hoppas du fick ut någe av intervjun i alla fall, om inte annat har du visat prov på gott tålamod genom se hela! ;)
  Mvh
  Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag hade tyckt mer om den om jag hoppat över de sista 10 (15?) minutrarna där det mer eller mindre bara talas om vad hans böcker och dvder innehåller.
   Ja, många guldkorn kan man helt klart få ut. Men man måste ha överseende med mycket.
   Såg ni hur alla grafer var graderade? X-axeln ifrån 30000 till 30100 t.ex, för att en ökning ifrån 30001 till 30050 skulle verka enorm, etc etc..
   Att ryssland och kina sålde treasuries innan krim var ju helt klart mycket intressant!

   Radera
  2. Hej! Missade det med x-axeln! Helt klart vinklat! Håller helt med säljssnacket, blev för mycket o det där med att de gav boken gratis stämde inte alls. Man kan beställa de för under halva priset av vad minsta "gratis paketet" kostar. Men som sagt fanns ändå guldkorn att hämta, kunde dock varit tydligare med att de var det vi rekommenderade.

   Mvh
   Johan

   Radera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.